torsdag den 6. september 2007

At eje andre

Erectus Fandt i tidlige tider ud af hvordan planter formerer sig. Og dermed hvordan han selv kunne avle dem.
Da Behøvede ikke længere i samme grad at bevandre verden, som før. Den faste bolig, blev reglen snarere end undtagelsen.
Med det, fulgte husdyrhold nærmest naturligt. I starten små ufarlige dyr, som kunne avle sig selv, og som Erectus og hans samfund kunne spise.
Valuta på dyr blev sat efter mængden af kød, samt evnen til at formere sig.

Med tiden viste det sig at mange dyr kunne tilvende sig Erectus´ væsen, og de var nærmest som flok, med Erectus som Konge.
Dyrene blev større, flere i art og i antal.
Man havde nu også dyr, bare for hyggens skyld, og brugte ressourcer på dem af en hidtil uhørt karakter, taget i betragtning at de intet kunne bruges til, andet end at styrke Erectus i hans evindelige trang til at herske.

Desværre var tidligere tiders opfattelse af værdi uændret. Det betød at de mindste dyr, var dem der betød mindst for Erectusslægten. Utallige dyr lider grusomme skæbner, vansiret og vanrøgtet, fordi de kostede for lidt. Efterladte, spjældet og bundet.

Hans søn Sapien Kender ikke andet, men er heldigvis begyndt at tænke selv. Hans grådige væsen sejrer dog oftest, og hjælper ikke dyrende - alligevel..


Håndværker - colic-help - skateboard - nervosa - hunger